Читај ми!

Додик: Све снаге за јачање Републике Српксе

Председник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик оптужио је опозицију у РС да води пробосанску политику. Како је истакао, спреман је да све своје преостале животне идеје уложи у независност Републике Српске.

Додик је новинарима у Бањалуци рекао да ће суштина октобарских избора бити ривалитет пробосански и просрпски оријентисаних политичких партија, преноси Бета.

"Односно, опозиционих партијама које мисле да граде БиХ и нас који мислимо да треба истрајати на концепту јачања аутономије Републике Српске до њене независности", рекао је Додик.

Тврди да ће период до 2018. године бити кључан за статус РС и да му је "жао што је опозиција прихватила менторство одређених међународних фактора".

Према Додиковим речима, опозициони лидери Младен Босић, Младен Иванић и Драган Чавић намеравају да "трансферишу моћ ка институцијама БиХ и да разграде РС".

Лидер СНСД-а тврди да је у јачање РС "уложио сав свој политички потенцијал", те да је "спреман да све своје преостале животне идеје уложи у независност РС".

"Ако то народу не ваља, нека бирају друге, само што се овај пут неће моћи кајати", поручио је Додик.

Саопштио је да ће он бити кандидат владајуће коалиције за председника РС, додавши да ће на време бити саопштено и ко ће бити кандидат те коалиције за члана Председништва БиХ.

Додик је оценио да је потврђивање оптужнице против директора Агенције за истраге и заштиту (Сипа) Горана Зупца политички обрачун са српским кадровима у Сарајеву.

"То потврђује накарадност система у БиХ, која је склепана од међународне заједнице. Оптужница је политички обрачун оних којин посредством Суда и Тужилаштва БиХ желе да моделирају БиХ", рекао је Додик истичући да је то "неприхватљиво и недопустиво".

Додик је поновио да Тужилаштво и Суд БиХ немају уставну позицију, већ да су то институције које је наметнула међународа заједница.

Суд БиХ јуче је потврдио оптужницу против директора Сипа Горана Зупца, који се терети да се током грађанских протеста у Сарајеву 7. фебруара оглушио о захтеве да ангажује специјалну јединицу Сипа на заштити зграде Председништва БиХ. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи