Читај ми!

Циклон “Фауст” хара Хрватском

Током ноћи циклон "Фауст" задао много проблема Далмацији, где је јако невреме праћено грмљавином захватило отворено море, а потом се преко Шолте и Ћиова преместило на трогирско, каштеланско и сплитско подручје.

Невреме је у току ноћи наставило да се креће према Загори средње Далмације, јавља Крометео, где је поред обилне кише било и града.

Због јаког невремена тренутно су ван функције бројне метеоролошке станице, а највише кише пало је између Чиова и Каштела, преноси Танјуг.

У последња 24 часа више од 30 литара кише пало је на Вису, Хвару, Задру, на подручју долине Неретве, а преко 20 и на ширем сплитском подручју где је киша спустила температуру ваздуха на 16 степени Целзијуса.

Наранџасто упозорење које је јуче издато за Далмацију означава опасно време и неуобичајене временске прилике с могућим штетама, па чак и људским жртвама.

За данас је издато "жуто" упозорење за унутрашњост Далмације, Истру, Кварнер и северно приморје, а "наранџасто" за крајњи југ земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи