Читај ми!

Снажан потрес у Словенији

Земљотрес јачине 4,8 јединица по Рихтеру погодио Словенију. Евакуисане школе. Потрес се осетио и у Загребу, Ријеци, Пули. Нема већ материјалне штете изузев пукотина на старијим зградама на подручју Илирске Бистрице, где је био епицентар.

Према подацима Европског медитеранског сеизмолошког центра, потрес се догодио у 10.58, а епицентар је измерен на дубини од два километра, 45 километара југозападно од Љубљане код места Пивка.

Након првог потреса у 10.58 часова уследила су још четири слабија удара, последњи у 11.22 часова. 

Привремено је евакуисана школа у Љубљани. "За евакуацију смо се одлучили јер се потрес јако осетио, посебно на другом и трећем спрату", рекла је директорка Татјана Славичич из љубљанске основне школе "Рихард Јакопич".

Епицентар потреса је забележен у околини села Кнежак у Словенији, известила је Сеизмолошка служба Републике Хрватске.

За сада је познато да се потрес осетио у целој Словенији и делу Хрватске - Загребу, Ријеци, Пули, Поречу, као и у северном делу Италије.

Потрес се, како су пренели хрватски медији, највише осетио на подручју Краса, на западу Словеније, где су неки становници бежали из кућа.

На подручју Пивке, где је био епицентар потреса, општинска управа је наредила евакуацију школа, али веће материјалне штете на том подручју по првим подацима - нема.

Подрхтавање тла се осетило у Ријеци и околини, у два краћа налета.

У ријечком Центру за обавештавање кажу да, засад, није било пријава никаквих штета. Стручњаци најављују да би се у Ријеци могло осетити још слабијих подрхтавања тла која прате овај јачи потрес.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије