Читај ми!

Откривен сигнал џихад-девојака?

Турски обавештајци открили су сигнал, вероватно из мобилног телефона, једне од две младе Босанке из Беча за које се верује да су отишле у Сирију да се боре на страни побуњеника, пише турски дневник "Хуријет".

Интерпол трага за Самром Кешиновић (16) и Сабином Селимовић (15), које су 10. априла побегле из својих домова у Бечу.

Њихови родитељи, који су из БиХ избегли у Аустрију 1990. године, рекли су за сарајевски Дневни аваз да су се, према њиховим сазнањима, девојчице укрцале на лет из Беча за Адану, места у Турској недалеко од границе са Сиријом.

Родитељи су додали и да су у уџбеницима својих ћерки пронашли писма у којима пише да су "одабрале прави пут" и да ће ићи да се "боре за ислам у Сирији".

Док породице верују да су њихове ћерке сада у Истанбулу, турски обавештајци су покушали да прикупе сигнале мобилних телефона девојака, иако су уређаји наводно били искључени.

Захваљујући напредној технологији, обавештајци су ипак успели да дођу до сигнала који вероватно долази из мобилног телефона једне од девојака, иако је уређај искључен.

Један турски званичник рекао је за Хуријет да сигнал долази из подручја у северној Сирији, коју држи Исламска држава Ирак и Левант, група блиска Ал Каиди.

"Ако их Ал Каида држи у Сирији, не мислимо да ће их задржати на истом месту дуже време, с обзиром на то да је међународна пажња усмерена ка девојкама", рекао је тај званичник.

Иначе, Сабина и Самра су јуче путем интернета најавиле да ће се ускоро удати у Сирији.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије