Читај ми!

Подгорички медији: Шарић стигао из Венецуеле

Нарко-бос Дарко Шарић предао се у Венецуели, а у Подгорицу је допутовао авионом швајцарске компаније "Џет авијејшон", пишу црногорски медији. У текстовима о бизнису, имовини и сарадницима најтраженијег балканског нарко-боса истакнуто да је Шарић на петом месту "Форбсове" листе најбогатијих шефова подземља.

Хапшење и трансфер најтраженијег нарко-боса Дарка Шарића и данас је главна тема црногорских медија, који у први план истичу да се, незванично, Шарић предао у Венецуели, а да је у Подгорицу допутовао авионом типа "голфстрим 550" швајцарске компаније "Џет авијејшон".

На репу авиона који је у Голубовце слетео јуче око 6.30 била је застава Швајцарске и ознака ХБ-ЈКЦ, пишу подгоричке Вијести уз објављену фотографију луксузне унутрашњости летилице.

Како се наводи, реч је о авиону који је оборио рекорд у повезивању градова прелетевши од Сеула у Јужној Кореји до Орланда на Флориди - 13.521 км за 14,5 сати.

Обично превози осам путника у пуном луксузу, али може бити конфигурисан и за 18 путника.

Подгоричке Дневне новине објавиле су специјални додатак под насловом "Случај Шарић", у којем су објављени текстови о бизнису, имовини, начину рада и сарадницима најтраженијег човека из региона у протекле четири године.

Између осталог, у овом додатку је објављено и да је реномирани светски часопис Форбс 11. јуна 2013. објавио листу најбогатијих шефова подземља на свету, на којој се Дарко Шарић обрео на високом петом месту.

Поред других, на 10. позицији је албански нарко-бос из Македоније Даут Кадриовски. Његов сународник са Косова и Метохије Насер Кељменди више није на листи јер је ухапшен, а био је на 17. месту.

На првом месту те листе је неприкосновени вођа руске мафије Семјон Могилевич, за кога се процењује да располаже са 54 милијарде америчких долара. Следи га кум сицилијанске Коза Ностре Матео Месина Денаро, познат као Дијаболик, са имовином од 48,5 милијарди долара.

На трећем месту је кинеско-тајвански шеф Тријаде, "Бели вук" Чанг Ан-ло, тежак 42 милијарде долара, а четврти је Хоакин Гузман Лоера, звани Ел Чапо, мексички шеф Синалоа картела тежак 35,5 милијарди долара.

Шарић је на петом месту најбогатијих нарко-босова са 27 милијарди долара.

Овај рођени Пљевљак има 44 године и сви са Форбсове листе су старији од њега 12 и више година, изузев Колумбијца Хенаа који има 42, а на тој листи за Шарићем заостаје за четири места, пишу Дневне новине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару