Читај ми!

Нова афера у Будви, сукоб у ДПС-у?

Лазар Рађеновић и Александар Тичић браниће се са слободе од оптужби за злоупотребу положаја. Вијести пишу да је отац градоначелника Будве Љубо Рађеновић вербално напао потпредседника ДПС-а Светозара Маровића.

Градоначелник Будве Лазар Рађеновић и владин саветник за инвестиције и страна улагања Александар Тичић, осумњичени да су злоупотребили положај у случају продаје земљишта на брду Кошљун, пуштени су из притвора, али ће против њих бити спроведен истражни поступак.

Рађеновић и Тичић се сумњиче да су 2007. године омогућили Виду Рађеновићу куповину 27.190 квадрата земљишта на брду Кошљун код Будве за 1,5 милиона евра.

Трансакција је урађена уз помоћ Јелице Петричевић, тадашње заменице генералног директора Прве банке која је одобрила кредит Виду Рађеновићу на име гаранције коју је дала Општина Будва.

Видо Рађеновић је касније, пак, то исто земљиште продао за 3,5 милиона евра египатском бизнисмену Мухамеду Рашиду.

Иако та, трећа по реду афера на подручју Будве, још није добила јасну димензију, главна је дилема да ли је са њом повезан неформално први човек Будве и потпредседник најутицајније владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозар Маровић.

Подгоричке Вијести, наиме, пишу да је отац градоначелника Будве Љубо Рађеновић у среду поподне у једном од централних будванских кафића вербално напао Маровића и да је само захваљујући њиховим пријатељима спречен и физички напад.

Иначе сталожен по природи Љубо Рађеновић је викао на Маровића оптужујући га за ову аферу.

Маровић и Рађеновић су у протекле две и по деценије, сваки на свој начин, били најзаслужнији за успехе ДПС-ове политичке империје у Будви.

Старији Рађеновић, који је био на бројним политичким функцијима, повезан је више од две деценије са Маровићем, што кроз политику, што кроз свој пословни ангажман у хотелској групи "Будванска ривијера".

Због лансирања треће по реду корупционашке афере за протеклих шест година у Будви, дошло је до ремећења партнерских и политичких односа унутар те партије.

Ремећење у захлађење односа почело је са отварањем афере "АМД Будва", па настављена са хапшењем прошле градске гарнуитуре у случају "Завала", у који је био умешан Маровићев рођени брат Драган. Тада је председник Општине Будва био Рајко Куљачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару