Читај ми!

Радмановић: Одговорно понашање грађана Српске

Током протеста у више градова Федерације БиХ, сви грађани Српске понашали су се одговорно, рекао је члан Председништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић. Говорећи о демонстрацијама у Федерацији БиХ, Радмановић је констатовао да су се првобитно замишљени социјални протести радника претворили у хулиганско дивљање.

Члан Председништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оценио је да су се, током протеста у више градова Федерације БиХ, сви грађани Српске понашали одговорно.

Он је за Радио Републике Српске рекао да нико не сме да дозволи рушење Републике Српске и да такве покушаје треба да спрече и власт и опозиција.

Радмановић очекује да ће Народна скупштина РС, на посебној седници у понедељак, заузети одговарајући став у вези са опозивом Бране Пећанца са места конзула БиХ у Чикагу.

Након прегласавања у Председништву БиХ, због одлуке о опозиву конзула БиХ у Чикагу, Бране Пећанца, Радмановић је поднео захтев за заштиту виталног интереса о којем ће се најпре изјаснити посланици у парламенту РС.

"Сада се налазимо у процедуралном делу који је завршни. У складу с уставним пословником Председништва, потребно је два пута да ме прегласају да би тражио заштиту ентитетских интереса. Ја истински мислим да су повређени ти интереси. Спољна политика је део посла која је у надлежности Председништва БиХ, а одлуке се морају доносити консензусом. Пошто у овом случају није постигнут консензус, ја сам тражио заштиту", рекао је Радмановић.

Трочлано Председништво БиХ је са два гласа "за" одлучило да опозове Пећанца зато што је он у Чикагу организовао обележавање Дана Републике Српске 9. јануара.

Говорећи о демонстрацијама у Федерацији БиХ, Радмановић је констатовао да су се првобитно замишљени социјални протести радника претворили у оркестрирано хулиганско дивљање и да ће неко морати да одговара након што истрага буде завршена.

"И не може се рећи да нико није крив, за ко зна колико, можда и стотине милиона штете која је направљена у Федерацији БиХ. Да нико није крив за штету нанесену културно - историјским објектима, да нико није крив за благо у запаљеном Архиву БиХ, наравно да је крив. Поседују снимке возила која довозе камење и гориво и како се то дели. Зна се ко стоји иза тога", рекао је Радмановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару