Читај ми!

Возни парк хрватске владе, лимузине или кочије

Куповина скупих лимузина за државни возни парк у Хрватској изазвала је бурне реакције јавности. Премијер Зоран Милановић каже да је набавка потписана и да се мора поштовати. Опозиција осуђује набавку аутомобила.

Хрватску потреса афера са куповином прескупих аутомобила за државни возни парк. Премијер Зоран Милановић признаје да су службени аутомобили за функционере прескупи, али да је поступак набавке готов и да се потписано мора поштовати.

Влада Хрватске, током борбе са кризом, буџетским дефицитом и ограничењем задуживања, наручила је хиљаду и по нових возила. Највећу критику изазвали су аутомобили "ауди А6 кватро" намењени министрима, од којих сваки кошта око 90.000 евра. Будући корисници су јуче правдали набавку.

Министар образовања, науке и спорта Жељко Јовановић дан раније новинару који је питао за скупоцене лимузине одговорио је: "Па нећу ваљда на посао долазити кочијама?".

Међутим, данас, после оштрих критика јавности, став је другачији.

"Моја изјава о кочији није била примерена. Била је непромишљена и искрено жалим ако сам било кога изиритирао, јер то као министар не смем учинити", признао је Јовановић.

Хрватски премијер Зоран Милановић каже да је набавка готова. "Ми смо правна држава и оно што је потписано морамо поштовати. Ја ценим оно што је рекао министар Јовановић данас, разумем то", каже Милановић.

Министарка социјалне политике и младих Миланка Опачић каже да ништа не зна о свему томе.

Још увек је, јавно, задовољна само полиција. "Поносан сам на то што полиција напокон добија велики контигент аутомобила потребних за њихов рад. Мој аутомобил је већ полицијски, с обзиром на то да сам штићена особа и то возе полицајци", каже министар унутрашњих послова Ранко Остојић.

Опозициона партија ХДЗ осуђује набавку. "Возикање министара, разних секретара, помоћника у тако скупим аутомобилима је неприхватљиво. Још један доказ колико је влада неосетљива на тренутак у коме се налази", каже лидер ХДЗ-а Томислав Карамарко.

ХДЗ поносно показује свој возни парк, тврдећи да за вођење државе ништа боље није потребно. Ипак, влада Хрватске не одустаје од нових возила.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару