Читај ми!

Скопље без веша и паприка на тераси?

Грађани Скопља на жице и на ограду терасе ускоро неће смети да простиру одећу, завесе, постељину и тепихе. На терасе неће моћи да се стављају ни стари плакари, апарати за домаћинство, тегле са зимницом, нити обешене суве паприке.

Житељи Скопља чије терасе гледају на улицу или на неки градски трг, на жице и на ограду терасе неће смети да простиру одећу, завесе, постељину и тепихе, предвиђа Предлог одлуке о комуналном реду који ће се у среду наћи на дневном реду Савета Града Скопља, објавио је македонски Дневник.

На терасе неће моћи да се стављају предмети који наружују изглед објекта, као што су стари плакари и апарати за домаћинство, а неће смети да се виде ни тегле са зимницом, нити обешене нанизане суве паприке које су карактеристичне за те крајеве.

Предлог одлуке о комуналном реду Града Скопља предвиђа и да на прозорима, балконима, терасама или оградама могу да се држе само саксије са цвећем и другим растињем и то само ако не оштећују објекат и не утичу на безбедност саобраћаја.

Комунални инспектори су добили овлашћења да са налогом могу да натерају власника стана да очисти терасу или балкон од старих ствари.

Градска власт је регулисала и проблем са клима-уређајима и од овог лета течност са њих неће смети да капље са спољашње стране самог објекта, на суседни објекат, нити да се директно излива на тротоар.

Скопљанци ће такође морати да псе кућне љубимце шетају не само на повоцу него и са заштитном маском уколико је у питању раса паса која има "физичке и друге предиспозиције за агресивност".

Пси, кућни љубимци, моћи ће да се шетају слободно, без повоца, у парковима и на другим зеленим површинама уколико на њима нема уређеног дечјег игралишта и уколико нису у близини школе у времену од 22 до 8 сати ујутро током лета, односно од 22 до 9 сати током зиме.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару