Читај ми!

Подгорица, демонстранти пуштени на слободу

Сви демонстранти са суботњих протеста у Подгорици, којима је био одређен притвор, данас су пуштени на слободу. Према притворенима поступано као да су "криминалци", рекао новинар Марко Милачић.

Група од седам демонстраната ухапшених у суботу током демонстрација против власти у Подгорици, пуштена је на слободу.

Они су приведени након што су блокирали саобраћајницу у центру Подгорице и одбили захтев полиције да се помере и не ометају саобраћај, али је тужилац одлучио да их притвори на два дана како не би понављали исти прекршај.

По пуштању из притвора новинар Марко Милачић је рекао да је према притворенима поступано као да су "криминалци", те да су они "седајући на улицу симболички показали грађанско незадовољство".

Привођење и дводневни притвор Милачић карактерише као "репресију и атак на грађанске слободе".

На протестима против власти, инспирисаних дешавањима у Федерацији БиХ, демонстранти су каменовали полицију и поједине државне институције, а полиција је одговорила сузавцем.

Скуп није био пријављен полицији и ухашпено је укупно 20 особа, њих 11 који су седели на улици у знак грађанске непослушности и још девет хулигана који су правили неред.

Хапшење мирних демонстраната, међу којима су били новинар Марко Милачић, портпарол Невладине организације "Форум 2010" и одборник Грађанског фронта Бобан Батрићевић, изазвало је протесте једног броја грађана испред зграде Министарства унутрашњих послова у Подгорици (МУП), који су оценили да је реч "о незаконитом хапшењу".

Опозициони Демократски фронт је усвајање важних изборних закона и његову подршку тим актима, а који су данас на дневном реду Скупштине, условио пуштањем мирних демонстраната на слободу.

Основно тужилаштво у Подгорици наложило је притвор за 13 од 20 ухапшених током суботњих протеста у Подгорици уз оцену да треба кривично да одговарају, саопштила је полиција.

Тужилац ће прекршајно гонити шест учесника суботњег протеста против власти у Подгорици, током којег је група хулигана с капуљачама и фантомкама на глави, каменовала полицију и поједине државне институције, а полиција одговорила сузавцем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару