Читај ми!

Додик: Следеће седмице о случају Орић

Највиши званичници Републике Српске састаће се следеће седмице и одлучити како ће реаговати на "случај Орић", каже председник РС Милорад Додик. Представници РС бити веома ригорозни када је реч о процесуирању свих који су починили злочине над Србима, јер немају поверење у Суд и Тужилаштва БиХ који то нису учинили, каже Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће се највиши званичници Републике Српске састати следеће седмице и одлучити како ће реаговати на "случај Орић".

Додик је оценио да је кључно питање то што су најодговорнији људи у Федерацији БиХ заштитили оне који су осумњичени за ратне злочине и да не дозвољавају, па чак и прете институцијама да неће дозволити даље истражне радње за злочине почињене над Србима.

Председник РС је рекао да ће представници Републике Српске бити веома ригорозни када је реч о процесуирању осумњичених и свих оних који су починили злочине над Србима, јер немају поверење у Суд и Тужилаштва БиХ који то нису учинили.

"Наше је уверење да суд и тужилаштва БиХ желе да биолошки нестану сведоци. Еуфорична подршка Насеру Орићу три водећа политичара у бошњачком народу јесте овђе кључно питање, а не шта ће се даље дешавати. То је ствар договора који ћемо ми постићи", рекао је председник РС новинарима у Бањалуци.

Бошњачки званичници Бакир Изетбеговић, Златко Лагумџија и Фахрудин Радончић примили су 30. јануара у Председништву БиХ Насера Орића и још четворицу Бошњака из Сребренице које је српско тужилаштво осумњичило за злочине над Србима у Подрињу током рата у БиХ.

Премијерка РС Жељка Цвијановић најавила је да је могућа блокада институција БиХ због поступака бошњачких политичара у "случају Орић".

"То су непринципијелна понашања, јер кад год се нешто деси на страни Републике Српске настану бурна реаговања у Федерацији, а када овакве ствари раде бошњачки политичари, онда се очекује да то прође некажњено", рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је нагласила да би исти стандарди требало да се примењују у свим случајевима.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару