Грешком убијена помоћница председника општине Врбас

Помоћница председника општине Врбас Биљана Пајић убијена у угоститељском објекту у месту Присоју у Републици Српској. Грешком ју је убио Младен Даниловић, након чега је извршио самоубиство.

Четрдесетогодишња помоћница председника општине Врбас и функционерка Јединствене Србије Биљана Пајић убијена је синоћ у угоститељском објекту "Аполон" у месту Присоје надомак Бањалуке, хицем из ловачке пушке.

Биљана Пајић убијена је у три сата после поноћи, док је спавала у хотелској соби. Мислећи да ту спава његова девојка, иначе радница хотела, мештанин Присоја Младен Даниловић ушао је у собу и грешком пуцао у тридесетдеветогодишњу Пајићеву.

Портпарол Центра јавне безбедности Бањалуке Марија Маркановић рекла је да је утврђено да је извршилац био у емитовиној вези са радницом угоститељског објекта и да је највероватније због несугласица са њом, узео ловачку пушку, насилно отворио врата собе, где је претпостављао да она борави, и из ловачке пушке пуцао у пределу главе женске особе, која се у том тренутку налазила у лежећем положају. 

Жена је од задобијених повреда преминула. После тога, у холу хотела, убица је извшио самоубиство.

Биљана Пајић је боравила са још двојицом општинских функционера у званичној посети Републици Српској.

Била је учитељица, председница Јединствене Србије у Врбасу, а последња три месеца и помоћница председника Општине Врбас за просветна питања. Иза себе је оставила супруга и троје деце.

"Информација нас је погодила као гром из ведра неба, тотално смо били у хаосу, нисмо могли да верујемо да је тако нешто било могуће, па смо контактирали наш конзулат Министарства спољних послова и потврдило се да је информација тачна", рекао је Братислав Кaжић, председник Општине Врбас."

Дамир Иванић из Јединствене Србије каже да је Биљана била борац која је заједно са осталим члановима у Врбасу градила и основала општински одбор ЈС. "Четири године смо радили, имали смо визију", рекао је Иванић.

Посмртни остаци Биљане Пајић биће допремљени у суботу у Србију. Сахрана је планирана за недељу, када ће у Врбасу, највероватније, бити проглашен дан жалости.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару