Читај ми!

Помак у истрази напада на редакцију "Вијести"

Има помака у истрази напада на редакцију "Вијести", рекао је црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић.

Црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић изјавио је да има помака у истрази напада на редакцију Вијести, али није могао да саопшти детаље.

Непознати починиоци бацили су 27. децембра експлозивну направу на зграду у којој се налази редакција листа Вијести, у нападу није било повређених, али је причињена материјална штета.

Коњевић није прецизирао до кад ће чекати конкретне резултате истраге пре него што затражи одговорност у полицији, не само због тог случаја већ и због напада на новинарку Дана Лидију Никчевић.

"Имамо неко пристојно време за истрагу које не бих лимитирао. Све зависи од динамике истраге", рекао је Коњевић, наводећи да ће, уколико истрага не да резултат, морати да тражи одговорност надлежних служби.

Истакао је да од полиције и тужилаштва тражи само једну ствар - резултат.

"Моја сугестија за тај резултат је сарадња између тих органа, јер другачије не могу остварити резултат", рекао је Коњевић Телевизији Атлас.

На питање коју оцену даје сарадњи полиције и тужилаштва, министар унутрашњих послова је одговорио - три.

Упитан да ли су изјаве премијера Мила Ђукановића о дератизацији и медијској мафији утицале да се поспеши амтмосфера напада на новинаре, Коњевић је рекао да је, са разних страна, било доста порука које, по његовом суду, није требало слати.

"Такве врсте порука нису доприносиле стварању бољег амбијента. С друге стране, ни медији нису доприносили да тај амбијент буде бољи", рекао је црногорски министар.

Коњевић је поновио да ће Црна Гора до краја године добити специјално тужилаштво за борбу против организорног криминала, по узору на хрватски УСКОК.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару