Читај ми!

Бивши директор КАП-а тужио Црну Гору

Тужбу Европском суду за људска права поднео бивши финансијски директор Комбината алуминијума Подгорица (КАП), Дмитриј Потрубач, који тврди да су му била прекршена права у вези са поступком који је покренут против њега у Црној Гори. Он се сумњичи за за вишемилионску крађу струје.

Бивши финансијски директор Комбината алуминијума Подгорица (КАП), руски држављанин Дмитриј Потрубач, поднео је тужбу Европском суду за људска права, у којој наводи да су његова права била прекршена у вези са поступком који је покренут против њега у Црној Гори, због сумње да је одговоран за вишемилионску крађу струје.

Потрубач је у тужби навео да су га у Црној Гори држали са забраном кретања, а без икакве формалне оптужбе, преносе подгорички медији.

Црногорско тужилаштво поднело је кривичне пријаве против Потрубача и КАП-а, због сумње да су од 22. фебруара до 25. маја прошле године незаконито узимали струју из европске интерконекције.

Тиме су, како је наведено у кривичној пријави, нанели штету од 9,6 милиона евра Црногорском електропреносном систему.

Потрубач је приведен 10. јула 2013. године по налогу Тужилаштва, када је покушао да изађе из Црне Горе преко граничног прелаза Добраково.

Он је 17. јула пуштен из притвора, након чега је напустио Црну Гору.

Стечај у КАП је уведен 8. јула, чиме је руска страна изгубила дотадашње право управљања фабриком.

Руска Централно-европске алуминијумске компаније тужила је у међувремену Владу Црне Горе због дешавања у КАП-у, тражећи одштету од 100 милиона евра.

То је друга тужба фирми у власништву руског бизнисмена Олега Дерипаске, пошто је раније "ЕН плус група" најавила да ће поднети тужбу тешку 93 милиона евра арбитражном суду у Франкурту против Владе Црне Горе, због, као је наведено, неиспуњених обећања и изгубљеног профита компаније у послу са КАП-ом.

Влада Црне Горе саопштила је да су обе тужбе неосноване, наводећи да је у читавом послу оштећена црногорска, а не руска страна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару