Читај ми!

Сукоб Изетбеговића и Лагумџије око Мостара

Бошњаци једноставно не могу прихватити принцип један човек, један глас у Мостару, рекао је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић. Мостар не дамо, СДА нећемо, поручио лидер Социјалдемократске партије БиХ Златко Лагумџија.

Министар спољних послова БиХ и лидер Социјалдемократске партије БиХ Златко Лагумџија поручио је данас да та странка никаде неће дозволити поделу Мостара.

"Мостар не дамо, СДА нећемо!", поручио је Лагумџија данас на свом Твитер налогу поводом изјаве бошњачког члана Председништва БиХ и заменика председника САД Бакира Изетбеговића да је "Мостар град случај".

"Бошњаци једноставно не могу прихватити принцип један човек, један глас у Мостару", рекао је Изетбеговић гостујући на босанско-херцеговачкој Фаце ТВ.

Он је потврдио да су СДА и Хрватска демократска заједница БиХ "готово" поделиле Мостар, али је нагласио да Травник неће бити подељен како то тврде из ХДЗ-а БиХ.

"Могу и не морају бити две општине, нити морају бити подељене по Неретви. У том граду морамо признати да реинтеграција није успела у потпуности. Општине морају бити, а није битно колико ће их бити", рекао је Изетбеговић, подсетивши да је овакав Мостар дело мировних споразума.

Лагумџија је тим поводом Изетбеговићу поручио: "Мостар делити никад неће, своју странку (СДА) могу колико хоће. Мостар не дамо, СДА нећемо!", поручио је Лагумџија на друштвеној мрежи Твитер.

Упркос притисцима међународне заједнице, посебно Брисела, да се политички лидери у БиХ што пре договоре о спровођењу одлуке Европског суда за људска права у предмету "Сједић-Финци", бошњачким и хрватским странкама у Федерацији БиХ то не полази за руком.

Пресуда Европског суда донета је још 2009. и подразумева промену Устава БиХ којим ће и припадницима мањинских народа бити омогућено да се кандидују за највише државне функције.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи