Читај ми!

Загреб, табле (не)толеранције

Поводом Међународног дана толеранције, у Загребу симболично постављене двојезичне табле којима се позива на мир, суживот и поштовање мањина. Табле убрзо скинуо један Вуковарац.

Активисти иницијативе "За Хрватску свих нас" симболично су у Загребу поставили двојезичне табле којима се позива на мир, суживот и поштовање мањина, поводом Међународног дана толеранције.

Табле, венци и свеће постављени су испред амбасаде Немачке и дворане Лисински, рекао је један од организатора Зоран Пусић.

На таблама су исписали поруке и имена улица: "Улица сећања на жртве Вуковара", "Улица уважавања", "Улица сарадње", "Улица мира" и "Улица будућности Вуковара".

Табле је, међутим, убрзо скинуо један Вуковарац, Крунослав Јукић, пренео је Индеx.хр.

"Не разумем како су уопште полицајци допустили да се на стуб испред немачке амбасаде ставе табле с ћириличним натписима. Они то стављају незаконито у центру Загреба, а полиција им је то допустила и каже да не може ништа. Како им не можете ништа?", упитао је Јукић.

Учесници акције "За Хрватску свих нас" оценили су да је разбијање двојезичних табли у Вуковару и осталим местима у Хрватској проблем с којим се треба озбиљно суочити.

Активисти су поздравили чињеницу да је и хрватски премијер Зоран Милановић то препознао као важан тренутак који не треба занемарити, пренела је Хина.

Табле толеранције у Загребу постављене су два дана уочи обележавања сећања на страдања Вуковара.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи