Нападнут ЛГБТ активиста у Подгорици

Истакнути члан ЛГБТ заједнице нападнут испред зграде у којој живи у Подгорици, дан уочи одржавања "Монтенегро прајда". Случај пријављен полицији.

Дан уочи одржавања "Монтенегро прајда" у главном граду Црне горе вербално и физички је нападнут истакнути члан ЛГБТ заједнице испред зграде у којој живи.

Случај је пријављен полицији, а активиста је дао изјаву о нападу, потврђено је из полиције и из Форум прогреса.

Како се наводи три младића старости око 20 година, вређала су га док је прелазио улуцу, а потом је снажно ударен у потиљак.

У неколико последњих инцидената нападачи на припаднике ЛГБТ заједнице у Црној Гори су били малолетници, док је међу изгредницима на паради 24. јула у Будви такође највише било млађих људи.

ЛГБТ форум прогрес зато апелује на родитеље да "осигурају да њихова деца не буду међу противницима подгоричке поворке поноса".

"Монтенегро прајд" је означен као један од ризичнијих скупова у последњој деценији и скуп ће обезбјеђивати око 2.000 полицајаца.

Протест против параде најавила је Срспка листа иако је полиција забранила тај скуп. Присталице Српске листе најавиле су да ће њене присталице "породичном шетњом" до цркве Светог Ђорђа у Подгорици протествовати против забране њиховог скупа.

Владу ће на сутрашњем скупу представљати министар људских и мањинских права Суад Нумановић и премијеров представник Јован Којицић.

Своје представнике најавили су председник скупштине, а параду ће подржати и представници појединих политичких партија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи