Читај ми!

Загреб, бомба на крову дечје болнице

Хрватска полиција уништила заостали "звончић" из касетне бомбе из 1995. године, који је раније данас пронађен на крову загребачке Клинике за дечје болести.

Део загребачка Клинике за дечје болести је евакуисан пошто су радници јутрос, радећи на санацији крова зграде, пронашли "звончић" из касетне бомбе коју је 1995. године на Загреб испалила војска тадашње Републике Српске Крајине.

Полиција је саопштила да је експлозивна направа уништена око 13.45 у "строго контролисаним условима" и да је све прошло у најбољем реду.

На згради дечје болнице у Клаићевој улици у центру града нема оштећења, а детонација је била слаба.

Заостало, неексплодирано експлозивно средство пронашли су јутрос радници који су радили на санацији крова болнице, па су на терен одмах изашли припадници Противексплозивне службе.

До уништења бомбе били су евакуисани запослени у лабораторији дечје болнице, а пиротехничари су морали да сачекају и да буде завршена операција једног пацијента у болници пре него што су приступили уништењу заосталог "звончића".

Снаге побуњених Срба, под вођством Милана Мартића, гранатирале су почетком маја 1995. центар Загреба касетним пуњењем, тзв. "звончићима", као освету за војно-полицијску акцију "Бљесак".

Том приликом "звончићи" су пали и на Дечју болницу у Клаићевој улици.

Због гранатирања Загреба Мартић је у Хагу осуђен на 35 година затвора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи