Читај ми!

Кељмендијева породица не може у Црну Гору

Пошто је процењено да представљају опасност по националну безбедност, члановима породице наркобоса Насера Кељмендија забрањен улазак у Црну Гору. На списку су три сина, полубрат и рођак за којима су расписане потернице у региону и свету.

Члановима породице Насера Кељмендија, наркобоса коме су приштинске власти продужиле притвор, забрањен је улазак у Црну Гору јер, како је процењено, представљају опасност по националну безбедност.

На списку непожељних нашли су се Кељмендијеви синови Елвис (31), Бесник (29) и Лиридон (26), његов полубрат Бећир и рођак Реџеп, подсећају црногорски медији и додају да су готово сви они на потерницама у региону и свету, односно да је за њих заинтересован Европол, али и Тужилаштво БиХ.

Насер Кељменди се налази на црној листи САД која га је прогласила једним од најопаснијих наркодилера на Балкану и за њим је расписана Интерполова потерница.

Кељмендију је, иначе, јуче продужен притвор за још три месеца, до 7. јануара 2014. године. Ухапшен је у мају ове године на основу налога тужиоца Еулекса, који је покренуо истрагу.

Под истрагом је за организовани криминал, убиство и трговину наркотицима, а реч је о истим кривичним делима за која га терете органи БиХ.

Тужилаштво БиХ, наиме, сумњичи Кељмендија за организовани криминал у вези са кривичним делима шверца дроге и кривичним делом убиства.

Кељменди је побегао из БиХ пре полицијске акције "Лутка" почетком септембра 2012. године, када је на подручју БиХ ухапшено више од 25 особа за које се верује да су припадници организованог криминала.

Спекулисало се да се крије у Црној Гори, али је Вијестима у црногорској полицији речено да је он 10. септембра 2012. напустио Црну Гору према Косову.

Кељменди и Дарко Елез наводили су се као главне мете акције "Лутка".

У жижу светске јавности, доспео је након што га је 2012. амерички председник Барак Обама, у специјалном извештају Беле куће, означио наркобосом, који угрожава америчке националне интересе. Кељменди је крајем 2011. године рекао да се никада није бавио шверцом дроге.

"Спреман сам да одговарам, јер никоме не могу рећи да не води истрагу против мене", рекао је тада Кељменди.

Кељменди је пореклом са Косова, али има држављанство БиХ.

Српска полиција, подсећа се, означила га је као главног организатора и финансијера промета хероина који у Пећ стиже аутобусима из Турске и Албаније, а затим се преко Рожаја допрема у Нови Пазар, а одатле у западну Европу.

Кељменди је власник велике имовине у Црној Гори, БиХ, Србији, Косову, Словенији, Дубаију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи