Западни Балкан пре Турске у ЕУ

Европска унија најпре ће интегрисати земље Западног Балкана, а потом Турску, изјавио у Стокхолму министар спољних послова Француске Бернард Кушнер.

Француски шеф дипломатије Бернар Кушнер изјавио је у Стокхолму да Турска није прва на листи земаља за пријем у Европску унију, јер најпре треба интегрисати Западни Балкан.

Шведска, предсједавајућа ЕУ, поновила је подршку уласку Турске у ЕУ, али су други европски партнери, међу којима Француска, потврдили залагање за "привилеговано партнерство" с том земљом.

За сада отварамо једно по једно поглавље преговора, а за то је потребно време, истакао је Кушнер на неформалном састанку шефова дипломатије ЕУ с турским министром спољних послова Ахметом Давутоглуом, преноси агенција Фонет.

Давутоглу је навео да је "охрабрен" подршком земље као што је Шведска, али је истовремено указао да сумње које су изразиле неке друге европске земље прете да угрозе процес унутрашњих реформи у Турској, пошто јачају антиевропска осећања међу тамошњим становништвом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи