Нова хапшења у акцији "Бумеранг"

Још 15 полицајаца и цариника, осумњичених за примање мита, ухапшено у последњој фази полицијске акције "Бумеранг", саопштило Министарство унутрашњих послова Македоније. Траје потрага за још једним полицајцем.

У оквиру полицијске акције "Бумеранг" ухапшено је још 15 полицајаца и цариника, осумњичених за примање мита, саопштило Министарство унутрашњих послова Македоније.

 У току је потрага за још једним полицајцем.

Нова група од 15 полицајаца и цариника, оптужених за примање мита, ухапшена су на граничном прелазу Кафасан, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Македоније.

Портпарол министарства Иво Котевски рекао је да ће ухапшени бити предати Кривичном суду у Скопљу, као и да су ухапшени полицајци део осумњичене организоване криминалне крупе ухапшене у оквиру операције "Бумеранг".

Поред полицајаца, ухапшена су и тројица царинских службеника, који су деловали самостално. Сваки од њих је тражио и узимао новац од путника на граничном прелазу Кафасан.

Цариници ће бити предати суду у Струги.

У оквиру полицијске акције Бумеранг, на граничном прелазу Табановци, током прошле и ове недеље, приведено је око 40 полицајаца, осумњичених за тражење и примање мита.

Акција траје осам месеци, а у последње две недеље су ухапшена 42 полицајца и цариника.

"Сви ухапшени су поступали ван норми одређених законом и узимали новац за себе и чланове криминалне групе", рекао је Котевски.  

Полицајци се терете се да су организовано тражили новац од путника на граничном прелазу и затим делили "зараду".

Македонски МУП је акцију под називом "Бумеранг" почео у јануару прикупљањем доказа путем специјалних истражним мера, попут снимања и праћења.

Слична акција македонске полиције спроведена је пре две године, када је за иста кривична дела приведено око 50 полицијских и царинских службеника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи