Читај ми!

Ђукановић: Афера "Снимак" манипулација

Аферу "снимак" пласирала је војно-обавештајна служба Србије, уз помоћ подгоричког дневног листа "Дан", изјавио црногорски премијер Мило Ђукановић. ДПС демантује да је Ђукановић рекао да иза афере стоји српска војно-обавештајна служба.

Црногорски премијер и лидер владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић изнео је тврдњу да је аферу "снимак" пласирала војно-обавештајна служба Србије, уз помоћ подгоричког дневног листа Дан. Ђукановић на саслушању пред скупштинским Анкетним одбором за расветљавање афере "Снимак", одбацио наводе да је било злоупотребе државних ресурса у корист изборне победе ДПС-а.

Дневни лист Дан објавио је између октобарских, парламентарних и априлских председничких избора, серију текстова са транскрипитима седница страначких органа ДПС-а, на којима високи функционери те партије и челници државних институција говоре о фаворизовању при запошљавању, расподели државне помоћи и додели кредита.

Ђукановић је на седници одбора саопштио да је "искрено уверен" да је поменута афера "спиновање једног медија потпомогнуто војно-обавештајним службама Србије".

"То је класично спиновање у коме се делови наслова и поднаслова уопште не слажу са деловима текста. Толико о независности медија Дан. Моје дубоко уверење је да се то не ради у договору са врхом Србије. Из свих мојих разговора са челницима Србије чини ми се да они желе да граде пријатељске односе са нама", навео је Ђукановић.

Лидер ДПС-а је негирао да су државни ресурси и средства из државних фондова коришћена за куповину гласова и бирача.

"За све време од када сам председник ДПС-а никада нисмо злоупотребљавали државне ресурсе у сврху победе на изборима", рекао је Ђукановић.

Према његовим речима, ДПС је победе на изборима остваривала искључиво демократским средствима.

"Према мојих сазнањима, ДПС никада није учестовала у организованој злоупотреби државних ресурса у корист победе на парламентарним изборима", истакао је Ђукановић.

Навео да је афера "Снимак" такозвана афера, односно плод опозиционе манипулације, како би остварила бољи резултат на априлским председничким изборима у тој држави.

"Такозвана афера "Снимак" креирана је у предвечерје председничких избора како би се смањиле шансе нашег председничког кандидата", рекао је Ђукановић.

"Нисам испитиван у Бриселу"

Рекао је и да никада, током његових састанака са званичницима ЕУ у Бриселу, није било речи о афери "Снимак", а посебно не о његовој оставци тим поводом.

"Никада нисам био у Бриселу нити на било ком другом месту да бих полагао рачуне било коме. Тако не доживљамам ни Црну Гору нити своју улогу у њој", поручио је Ђукановић.

Анкетни одбор до сада је саслушао више функционере ДПС-а, а сви они су негирали наводе да је било приликом запошљавања било фаворизавања чланова те партије.

Одлуком о формирању Анкетрног одбора предвиђено да на челу тог тела буде представник опозиције, односно Коча Павловић из Демократског фронта.

Према одлуци о формирању, Анкетни одбор треба да до краја јула заврши парламентарну истрагу о афери "Снимак".

Заменик врховног државног тужиоца Црне Горе Веселин Вучковић саопштио је раније да је покренут и истражни поступак у вези афере "Снимак", додајући да испитивање тог случаја неће трајати у недоглед.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару