Читај ми!

Ђукановић: Србија треба да добије датум

Европске интеграције, када су у питању државе западног Балкана, немају алтернативу, рекао премијер Црне Горе Мило Ђукановић, након састанка са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом. Србија треба добије датум приступних преговора са ЕУ, нагласио Ђукановић.

Црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је да навија да Србија добије датум приступних преговора са Европском унијом, додајући да је заједничка будућност држава региона у уједињеној Европи.

Ђукановић је у Бриселу, након састанка са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом, рекао да европске интеграције, када су у питању државе западног Балкана, немају алтернативу.

Упитан да ли навија да Србија и Македонија не добију датум како би Црна Гора и даље била једина држава у региону која је у преговарачком процесу са ЕУ, Ђукановић је одговорио одречно.

"Никако, управо навијамо да за то да нам се све државе региона придруже у преговарачком процесу, односно успоставе максимални темпо напретка ка ЕУ", рекао је црногорски премијер.

Он је, у изјави која је објављена на сајту Владе Црне Горе, оценио да је капитално важно што је дошло до договора између Београда и Приштине.

"Сматрамо да Србија, као највећа земља региона, својом величином, снагом и енергијом, може да да додатни импулс добром темпу који би регион требало да оствари у наредном периоду", истакао је Ђукановић.

Црногорски премијер је рекао да ће у наредном периоду сигурно посетити Србију, додајући да су односи две државе примерени.

"Мислим да наши данашњи односи могу бити добар пример укупним међудржавним односима у региону", навео је Ђукановић, додајући да често контактира са српским званичницима са којим размењује искуства о процесу европских интеграција.

Он је оценио да све владе у региону имају став да је заједничка будућност у уједињеној Европи.

"Западни Балкан, за разлику од неких других адреса у Европи, готово да нема алтернативе, односно он мора да, у интересу властите стабилности, економског и демократског развоја, снажно иде ка европским интеграцијама", истакао је Ђукановић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару