Читај ми!

Полицијски специјалци из региона у Сарајеву

Елитне полицијске јединице из региона окупиле се по други пут у Сарајеву, у циљу размене искустава и повећања оперативне спремности у одговору на савремене безбедносне изазове.

Друго регионално окупљање елитних полицијских јединица, чији је домаћин Специјална полицијска јединица Федералне управе полиције (ФУП), отворено је у Сарајеву у циљу размене искустава и повећања оперативне спремности у одговору на савремене безбедносне изазове.

Скуп који траје до 15. јуна отворио је директор ФУП-а Драган Лукач, нагласивши значај догађаја у контексту интензивирања полицијске сарадње, преноси агенција Фена.

Централна тема је "Реални изазови тероризма у регији - адекватан одговор", а на скупу учествују руководиоци Специјалне антитерористичке јединице и Посебне јединице полиције Црне Горе, Јединице за брзо распоређевиње, Јединице за обуку и подршку и Јединице за специјалне задатке "Тигрови" из Скопља.

Учесници су и представници Специјалне антитерористичке јединице и Противтерористичке јединице из Србије, Заповедништва специјалних јединица Хрватске и aнтитерористичке јединице "Лучко" из Хрватске.

Из Босне и Херцеговине скупу присуствију руководиоци Јединице за специјалну подршку СИПА-е, Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српеке, Јединица за подршку Брчко дистрикта и кантоналних МУП-ова.

На овогодишњем окупљању су присутни и представници елитних јединица из Европе - ЕКО Kобра из Аустрије, Е.К.А.М. из Грчке, Озел Харекат из Турске, ГИС из Италије и ГСГ 9 из Немачке.

У оквиру регионалног окупљања на стрелишту "Суходол" одржава се и међународно такмичење у практичном стрељаштву, на којем учествује око 80 такмичара из БиХ и земаља региона.

Завршног дана манифестације, 15. јуна, заједнички тим састављен од припадника Специјалне полицијске јединице ФУП-а и специјалних јединица из регије извесће тактичко-показну вежбу "Решавање талачке ситуације у заузетој школи".

Друго регионално окупљање елитних полицијских јединица одржава се у оквиру обележавања Дана полиције Федерације БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару