Крешић: Тежак положај Хрвата у БиХ

Положај Хрвата у Федерацији БиХ веома је тежак, рекао председавајући Дома народа парламента Федерације Стјепан Крешић и навео да њихови изабрани представници немају никакав утицај у власти Федерације БиХ.

Председавајући Дома народа парламента Федерације Босне и Херцеговине Стјепан Крешић оценио је положај Хрвата у том ентитету као веома тежак, наводећи да њихови изабрани представници немају никакав утицај у власти Федерације.

"Механизми власти у Федерацији Босне и Херцеговине су у потпуности у рукама бошњачких представника и такво стање је више неодрживо", рекао је Крешић медијима Републике Српске.

Крешић је као пример навео прегласавање хрватских министара на седници владе Федерације БиХ, одржаној 27. августа, када су бошњачки министри донели једнострану одлуку о измени трасе аутопута на Коридору 5Ц кроз Херцеговину.

"Очигледно је да је план Бошњака да траса аутопута буде померена што даље од Мостара и да се на тај начин угрозе интереси хрватског народа у Федерацији БиХ", рекао је Крешић.

Председавајући Дома народа парламента Федерације БиХ је најавио одржавање састанка представника хрватских политичких странака из Федерације БиХ, на коме би се разговарало о положају и проблемима Хрвата у том ентитету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи