Читај ми!

Будимир се враћа на посао

Живко Будимир се после пуштања из притвора враћа не место председника Федерације БиХ. Тужилаштво најавило жалбу због пуштања и интензивирање истраге о његовој умешаности у корупцију, као и брзо подизање оптужнице.

Председник Федерације БиХ Живко Будимир је, након пуштања из притвора због сумње да је злоупотребио овлашћења и да је умешан у корупцију, изјавио је да ће наставити да ради свој посао тамо где је стао и да се не каје за све што је до сада урадио.

Он каже да му је пуштање на слободу након месец дана притвора вратило наду у правосудни систем и додао је притвор за њега била још једна врста искушења, али да ће повратком на посао завршити започето у вези са Међународним монетарним фондом.

"Ја ћу наставити да радим посао председника Федерације као што сам га и до сада радио", рекао је Будимир за Федералну ТВ.

Поводом захтева појединаца да поднесе оставку, Будимир је рекао да свако има право на своје субјективно мишљење, као и да он лично има мишљење о одређеним људима које, како каже, сматра да не би требало да обављају функције на којима су, јер не доносе никакво добро БиХ и грађанима.

"Но, они су сви и даље ту. Постоје одређена правила и механизми, БиХ је демократска држава и то је доказано пресудом Уставног суда БиХ. У сваком случају, враћа наду грађанима БиХ да овде институције ипак функционишу", рекао је Будимир.

Будимир, међутим, није желео да коментарише сумњичења да је примао мито док се, како каже, не заврши истражни поступак.

А када се поступак заврши, поручује да ће имати "пуно тога да каже". Говорећи о помиловањима која је дао, каже да би вероватно поново то исто урадио.

Будимир је ухапшен 26. априла под сумњом да је неким одлукама о помиловању осуђеника прекршио закон и злоупотребио овлашћења.

Тужилаштво БиХ је најавило жалбу на решење о пуштању Будимира из притвора, а портпарол те правосудне институције Борис Грубешић најавио је интензивну истрагу у овом предмету и брзо подизање оптужнице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару