Читај ми!

Лекић: Нећу признати победу Вујановића

Ако Државна изборна комисија потврди прелиминарне резултате председничких избора, нећу признати победу Филипа Вујановића, рекао његов противкандидат Миодраг Лекић. Не искључујем протесте као облик политичке борбе, истакао Лекић.

Председнички кандидат Миодраг Лекић рекао је да неће признати победу противкандидата Филипа Вујановића на недавним председничким изборима у Црној Гори, додајући да не искључује протесте као облик политичке борбе.

Лекић је поручио да неће признати резултат председничких избора ако Државна изборна комисија (ДИК) потврди прелиминарне податке, према којима је 7. априла победио кандидат Демократске партије социјалиста и актуелни шеф државе Филип Вујановић.

"Ту такозвану победу нећу признати. Немам право да одустајем и да прихватам нешто што је израз политичке корупције, а пуно је примера који то потврђују", рекао је Лекић за Телевизију Вијести.

Лекић је навео да, ипак, треба сачекати исход институционалне борбе за доказивање "изборних манипулација Демократске партије социјалиста".

Он је позвао државне институције на одговорност и да испитају сву документацију о изборним нерегуларностима.

"Ако ДПС-у прођу изборне неправилности, размислићемо и о другим облицима борбе. Могуће је напуштање парламента, али и демократски протести, с циљем одбране Устава и закона", напоменуо је Лекић.

Лекић је рекао да разуме нестрпљење оних који су га подржали, али је додао да још нема датума одржавања протеста и да ће то бити дефинисано у консултацији са широком друштвеном заједницом.

Како је навео Лекић, разговарао је са лидерима Социјалистичке народне партије и Позитивне Црне Горе, како би се на најбољи начин доказала истина.

"Консултујем широк спектар друштвених структура, јер се овде ради о отпору манипулацијама и политичкој корупцији. Пратимо и став Европске уније у свему овоме", додао је Лекић.

ДИК је саопштила да је, према прелиминарним резултатима, Вујановић победио на изборима, јер је за њега гласало 161.940 бирача или 51,21 одсто, а за Лекића 154.290 или 48,79 одсто.

Лекић је, према подацима његовог Изборног штаба, освојио 50,5 одсто гласова, а Вујановић 49,5.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи