Основана Матица Срба Црне Горе

Очување идентитета Српског народа у Црној Гори, циљ је данас оноване Матице Срба Црне Горе. Позвани сви грађани да се придруже "грађењу велике куће српске културе у Црној Гори".

У манастиру Морача код Колашина данас је основана Матица Срба Црне Горе (МСЦГ), организација чији је првенствени циљ очување културног идентитета српског народа у Црној Гори.

Учесници Оснивачке скупштине усвојили су Одлуку о оснивању Матице, у којој су позвали све грађане који гаје поштовање и воле српски језик и књижевност, српско музичко, драмско и ликовно стваралаштво да им се придруже и помогну у "грађењу велике куће српске културе у Црној Гори".

Основан је и Одбор за припрему Изборне скупштине МСЦГ, који је на себе преузео сва права и обавезе оснивача.

Из Одбора је саопштено да ће то тело радити потпуно аутономно до одржавања Изборне скупштине, када престаје са радом.

У Одбору су новинар Новица Ђурић, књижевник ТодорЖиваљевић, доктор Вукић Илинчић, магистар Душан Крцуновић, професор Марија Лалатовић, магистар Никола Маројевић, доктор Драго Перовић, архитекта Слободан Драговић и инжење Блажо Паповић, који је и координатор тог тела.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи