Читај ми!

Црвено-црна федерација?

Албанска Црвено-црна алијанса предала иницијативу за расписивање референдума о уједињењу Албаније и Косова. Почиње прикупљање 50.000 потписа неопходних за почетак расправе о "стварању албанске федерације".

Питање расписавања референдума о уједињењу Албаније и Косова од данас се налази пред званичницима албанске Централне изборне комисије захваљујући Црвено-црној алијанси која сматра да је стварање јединствене албанске државе представља логичан корак који Албанци треба да предузму на путу ка Европској унији.

"Албанска држава треба да буде уређена као федерација која би се састојала од две јединице и као таква би постала чланица ЕУ", рекао је у Тирани председник Црвено-црне алијансе Крешник Спахију, који је блиско повезан са косовским покретом за самоопредељење "Ветевендосје" Аљбина Куртија.

Спахију, који важи за "албанског Шешеља" и оштрог критичара премијера Саљија Берише, тврди да уједињење Косова и Албаније представља обавезу владе у Тирани и свих политичких странака у тој држави.

"Захтев за референдум је историјска прилика да се уједине две државе које припадају истом народу, јер не постоје никакве унутрашње и спољне препреке... Овај корак је у складу са основним вредностима Уједињених нација", рекао је Спахију.

Спахију важи за харизматичног али егоистичног вођу. Црвена и црна алијанса је настала прво као социјалнационални покрет Албанаца, а средином прошле године регистрована је као политичка странка. Има око 180.000 чланова.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи