Комшић: Неизвестан напредак ка ЕУ

Тешко је очекивати скори напредак Босне и Херцеговине ка ЕУ, док је напредовање ка НАТО-у извесно, рекао председавајући Председништва Жељко Комшић.

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић оценио је да је тешко очекивати скори напредак БиХ у процесу интеграције у Европску унију, док је напредовање ка НАТО-у сасвим извесно.

У интервјуу бањалучким "Независним новинама", Комшић је навео да је основни проблем у институцијама власти БиХ и у разједињеној коалицији јер стварну власт имају само страначки лидери.

Koмшић је истакао да нема механизме да заштити интересе Хрвата у босанскохерцеговачким институцијама јер нема инфраструктуру у власти као члан опозиције.

Председавајући Председништва Бих рекао је да се залаже за добре односе са суседима и додао да се преиспитује да ли је својим изјавама наштетио Илији Јуришићу коме се суди у Србији.

"Бићу против сваког решења у којем само БиХ треба да попушта својим суседима, а на штету властитих интереса", рекао је Комшић и додао да је неопходно побољшати сарадњу са суседима.

"Али опет, као и у сваком односу, за то су потребни воља, жеља и интерес обе стране, или више страна, зависи да ли је реч о билатералним или мултилатералним односима", рекао је Комшић, наводећи да се то може релативно лако.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи