Читај ми!

Дубоки џепови грчких митрополита

Двојица грчких митрополита на рачуну имају по пет милиона евра, а немају објашњење одакле им толики новац. Те наводе атинских медија потврдиле пореске власти.

Грчке пореске власти потврдиле су писање атинских медија да двојица грчких архијереја на свом рачуну имају више од пет милиона евра и да нису у стању да објасне порекло тог новца.

Имена митрополита нису саопштена и поред притиска јавности, али и црквених кругова, само је наведено да су из Атике, области која окружује главни град Грчке. Они су позвани да што пре дају објашњење, пренела је Верска информативна агенција.

Претпоставља се да новац потиче од "утаје или корупције", јер у "нормалним околностима" ниједан архијереј не може да стекне толики иметак.

Митрополит Глифаде Павле тражио је да се двојица митрополита сами идентификују, јер је јавност "фрустрирана", а неки митрополити су рекли да се "осећају непријатно" јер у јавности и на њих пада сумња.

ВИА подсећа да је пре више година један митрополит рашчињен и осуђен на грађанском суду, јер је задржао за себе више милиона евра од продаје некретнина једног манастира.

Последњих месеци и у црквеним круговима говорило се о десетак митрополита са огромним свотама на рачунима у земљи или иностранству.

Синод се за сада није огласио поводом тог случаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи