Робија због Томпсона

Суд у Пазину осудио Вилима Бона на пет и по година робије, јер је бомбама покушао да спречи концерт Марка Перковића Томпсона.

На Жупанијском суду у Пули судија Дамир Крпан изрекао јединствену затворску казну од пет и по година Вилиму Бону (60) из Пазина јер је 11. децембра 2008. у пазинском Боћарском дому поставио експлозивну направу због одбојности према сценском наступу певача Марка Перковића Томпсона.

Објашњавајући пресуду, судија Дамир Крпан рекао је како је реч о тешкоме кривичном  делу за што је по закону предвиђена затворска казна од једне до дванаест година. Осуђени мора да  плати трошкове поступка.

"Из мржње је експлозивом изазвао изазвао опасност за имовину, а казненим делом је проузроковао имовинску штета великих размера", рекао је судија Крпан.

Нагласио је како верује да ће за време издржавања казне оптужени моћи добро размислити о казненом делу које је починио. Бон има право жалбе на пресуду у року од 15 дана.

Бон је хтео да постави неколико експлозивних направа, али је рањен већ приликом постављања друге справе. Боћарски дом, у коме се 20. децембра требао одржати концерт Марка Перковића Томпсона, у експлозији је знатно оштећен.

Бон је у експлозији задобио посекотине по глави и имао је повреде грудног коша.

Томпсон "за дом спреман"

"Нећу више шутети, доста је! За дом смо спремни, иако издајници то не би хтели. За дом!", викнуо је Марко Перковић Томпсон са бине на концерту који је 26. јула на концерту у  Биограду, а затим је хиљаде окупљених људи позвао да са њим запевају песму "Чавоглаве".

Певаћемо "Чавоглаве", али не као до сада, него као 1991., са повицима "За дом - спремни", колико год то некоме сметало, викао је Томпсон, а преноси "Јутарњи.хр".

Маса бројнија од десет хиљада људи, испунила је фудбалски стадион у Биограду и скандирала са певачем.

"Нису антифашисти створили ову државу, нећу шутети! Највећи издајници у Хрватској су Месић и Кајин, али мрзитељима Хрватске поручујем да неће успети угасити заједништво Хрвата, посвађати мене са Шкабрњом, водити политику против бранитеља и спречити нас да певамо о љубави према Богу и домовини.

Славићемо све наше вредности и посебно све оне који су дали животе за слободу Хрватске. Заједништво Хрвата осећам на сваком концерту, у целом свијету, драги мој хрватски народе", поручио је Томпсон, праћен френетичним скандирањем „У бој, у бој, за народ свој!" и „Зови, само зови".

Томпсон је био задовољан што је на препуном биоградском стадиону видео велики број деце и младих људи.

"Мрзитеље буни што се хрватска младеж окупља око правих вредности. Ми знамо о чему певамо, а политичари су обични издајници. Шаљем вам поздраве од Мирка Норца, које сам добио пре неколико сати", говорио је Томпсон уз рефрен „У тамници твоји су војници".

Свој говор Перковић је завршио поздравивши са позорнице хрватске генерале Мирка Норца и Анту Готовину, оптужене за ратне злочине над српским цивилима током рата у Хрватској.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи