Читај ми!

Ухапшен начелник Брода

Начелник општине Брод Милован Черек ухапшен због сумње да је примио мито. Полиција РС ухапсила и директора Агенције за развој Брода Бора Милошевића.

Полиција Републике Српске (РС) данас поподне је по налогу Специјалног тужилаштва РС ухапсила начелника општине Брод Милована Черека, због сумње да је примио мито, потврдила је портпаролка МУП РС Мирна Шоја.

Милован Черек члан је Социјалистичке партије РС (СПРС), а сумњичи се да је примио мито у износу од 40.000 марака (око 20.000 евра).

Осим њега, ухапшен је и директор Агенције за развој Брода Боро Милошевић, такође члан Социјалистичке партије РС.

Председник РС Милорад Додик изјавио је да је хапшење начелника Брода Милована Черека ствар Тужилаштва.

Портпарол СПРС Срђан Тодоровић рекао је да ова странка очекује "професионалну и ефикасну истрагу" у случају Черек, додајући да социјалисти очекују да се борба против корупције настави и у осталим случајевима у којима постоје индиције да је било оваквих појава.

"Не мислимо да се у овом моменту ради о смишљеној акцији према СПРС, већ да институције раде свој посао. Видећемо како ће то даље ићи", рекао је Тодоровић.

Недавно је, такође због примања мита, ухапшен директор "Шума РС" Срђан Љубојевић, који је исто високи функционер СПРС, која је, иначе, део владајуће коалиције у РС.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи