Читај ми!

Кељменди се крије у Пећи

Суд Бих и Интерпол расписаће потерницу за Насером Кељмендијем и још неколико особа. Кељменди се крије на Косову, преноси приштински лист "Експрес", додајући да је у среду виђен у Пећи.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић потврдио је да ће Суд БиХ и Интерпол расписати потернице за више особа међу којима је Насер Кељменди.

"Тужилаштво БиХ затражиће расписивање потернице за више особа међу којима је и Насер Кељменди, означен као човек са црне листе Стејт Департмента због трговине дрогом и других кривичних дела", рекао је Грубешић, пренели су сарајевски медији.

Грубешић је рекао да Тужилаштво има сазнања да се ове особе не налазе у БиХ. Он, међутим, није могао да да више информација, наглашавајући да потерницу расписују Суд БиХ и Интерпол.

Медији у БиХ и Црној Гори, а и поједини званичници, шпекулисали су да је Кељменди избегао хапшење тако што је побегао у Црну Гору, а данас су се појавили написи да се он уствари крије у родној Пећи, на Косову. 

Тако приштински лист "Експрес" наводи да је Насер Кељменди у среду виђен у Пећи. Дневник је до ове информације дошао преко својих извора у једној од страних информативних агенција које оперишу на Косову.

У контакту смо са косовским властима и покушавамо да га неутралишемо", анонимно је за "Експрес" рекао тај функционер информативне службе.

Насер Кељменди напустио је Црну Гору на гранином прелазу према Косову 10. септембра, потврдило је Министарство унутрањих послова Црне Горе листу Вијести.

"Добро обаветени извори са Косова рекли су Вијестима да је Кељменди у својој породичној кући у Пећи, полиција то зна, али нема разлога да делује, јер им није стигла никаква потерница за Кељмендија, пише лист.

Кељменди је рођен у Пећи, и на црној листи је председника САД, а већ месецима га траже босанска и црногорска полиција.

Јединица за борбу против дроге САД, босанска и црногорска полиција дале су се у потеру за њим, али до сада им није пошло за руком да га ухвате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи