Читај ми!

Киша изненадила регион

Јако невреме које је погодило Хрватску, проузроковало велике поплаве на подручју Ријеке и Сплита. Удари грома у Сплиту изазвали више пожара. У Требињу за мање од сат времена пало 60 литара кише по квадратном метру.

Невреме које је погодило Далмацију и Истру довело је до поплава на подручју Ријеке и Сплита, а метеоролози тврде да је само у Ријеци пало 176 литара кише по квадратном метру, пише хрватска штампа.

Како пише Слободна Далмација, удари грома изазвали су пожаре на подручју Сплита, додајући да су јаки налети кише довели до поплава на улицама у центру града.

Ватрогасци у Ријеци и Сплиту су осим борбе са пожарима морали и да испумпавају воду из поплављених подрумских просторија.

На путевима уз обалу на снази су ограничења кретања одређених категорија возила због јаке буре, саопштио је Хрватски ауто клуб.

Киша је пала и у Подгорици, после скоро четири сушна месеца. Киша је је погасила пожаре у околини главног града Црне Горе и донела освежење.

Недостатак кише утицао је на ширење пожара, а због дима је, у једном тренутку, у Подгорици концентрација штетних честица у ваздуху била пет пута изнад нормалних вредности.

За мање од сат времена у Требињу је пало 60 литара кише квадратном метру, а у у требињској Метеролошкој станици је потврђено да се оволика количина падавина за тако кратко време не памти протеклих година.

Требиње је у раним послеподневним сатима захватило јако кишно невреме, праћено грмљавином и ударима грома.

На градским улицама је, због обилне воде, отежано кретање и возила и пешака, а вода је ушла и у поједине угоститељске и друге објекте.

Због грмљавине и удара грома без струје су остала поједина градска и приградска насеља. У "Електро-Херцеговини" кажу да ће и до краја дана бити краткотрајних нестанака струје, због радова на електромрежи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи