Читај ми!

Отпуштено више од 46 хиљада за пола године

Без посла у БиХ остало више од 46.000 људи у првој половини ове године. Више од пет одсто људи на бироу БиХ завршило високу школу.

У првој половини ове године, у Босни и Херцеговини је без посла остало 46.227 људи, показују подаци Агенције за рад и запошљавање БиХ.

У односу на исти период прошле године, број особа које су остале без запослења порастао је за 2,5 одсто.

"Престанак радног односа дешавао се по различитим основама, које укључују отпуштање радника по основу стечаја и ликвидације предузећа, технолошког вишка, престанак уговора на одређено време, повреде радне обавезе", рекао је директор Агенције за рад и запошљавање БиХ Аднан Делић.

Међу пријављенима у бироима за запошљавање у БиХ, њих 5,52 одсто има високу школску спрему.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи