Сарајево добило нови мост

У Сарајеву отворен нови пешачки мост, симболичног назива "Фестина ленте - Пожури полако". Мост повезује Радићеву улицу са Академијом ликовних уметности.

Уз присуство бројних званица и грађана Сарајева вечерас је свечано отворен новоизграђени мост код Академије ликовних уметности.

Мост "Фестина ленте - Пожури полако" свечано је отворио начелник Општине Центар Џевад Бечиревић.

Импозантну грађевину пројектовали су млади уметници Академије ликовних уметности Амила Хрустић, Бојан Канлић и Аднан Алагић.

Како је за Klix.ba рекао начелник Бечиревић, мост не само да има грађанску, него и уметничку вредност и поклон је свим Сарајлијама и његовим гостима.

"Мост је као што је и пројектом планирано предвиђен само за пешаке. Треба напоменути да је ово само прва фаза. Већ идуће године идемо у обнову Радићеве улице, где ћемо направити једну пешачку зону и трг за који већ имамо идејни пројект", нагласио је Бечиревић.

За све присутне уприличен је и пригодан програм, а након отварања грађани су могли прошетати новим мостом.

Изградња моста коштала је око два милиона конвертивилних марака, док је обнова шеталишта Мака Диздара коштала око пола милиона. Све је финансирала Општина Центар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи