Читај ми!

Ухапшен директор "Шума РС“

Надзорни одбор "Шума РС" по налогу Владе сменио директора Срђана Љубојевића, који је ухапшен због сумње да је примио мито. Љубојевић на тој функцији од фебруара ове године.

Надзорни одбор јавног предузећа "Шума РС" сменио је директора тог јавног предузећа Срђана Љубојевића, који је данас ухапшен због сумњи да је примио мито у износу од 10.000 конвертибилних марака.

Надзорни одбор је овластио Раденка Лакетића за обављање послова из надлежности директора до именовања вршиоца дужности директора "Шума РС".

Претходно је Влада РС на ванредној седници од НО "Шума РС" затражила хитну смену Љубојевића, који је из Социјалистичке партије РС.

Министарство унутрашњих послова РС саопштило је да је директор "Шума РС" ухапшен по налогу Специјалног тужилаштва РС, у наставку акције "Пролеће", усмерене на борбу против корупције у јавним службама у том ентитету Босне и Херцеговине.

МУП наводи да се Љубојевић сумњичи да је примио мито у износу 10.000 КМ и да је полиција претресла и канцеларије које он користи у "Шумама РС", као и његов стан у Бањауци.

У саопштењу из владиног Бироа за односе с јавношћу поздравља се акција полиције и Специјалног тужилаштва РС у којој је ухапшен Љубојевић и истиче да је та активност "наставак акције која је усмерена на борбу против криминала и корупције".

"Ово је потврда одлучности органа РС у борби с организованим криминалом и корупцијом. Такође, ово је потврда да нико није и неће бити поштеђен, на ма којој позицији се налазио, уколико је починио кривично дело и огрешио се о законе РС", наводи се у саопштењу.

Влада РС је од ентитетских органа и институција затражила да "енергично, свако у оквиру својих надлежности, и даље раде на спречавању корупције и криминала".

"Влада РС оштро осуђује овакво дело, посебно у време када су мере Владе РС, након тематских седница о стању у 'Шумама РС', почеле да дају позитивне резултате", каже се у саопштењу, пренела је Фена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи