Читај ми!

Босанска Марија Антоанета

Француска краљица Марија Антоанета изашла је на рђав глас када је, наводно, гладним Французима поручила да уместо хлеба једу колаче. Министар трговине Федерације БиХ Милорад Бахиљ отишао је корак даље.

Министар трговине Федерације БиХ Милорад Бахиљ је после састанка са генералним директором БХ Гаса Аднаном Кресом, на питање новинара како да се преживе поскупљења која се свакодневно најављују, уз смех одговорио: "Штедите, немојте јести!".

Министар Бахиљ који је члан "Народне странке - Радом за бољитак"рекао је да му је "изјава извучена из контекста".

"Ја сам сликовито као министар и обичан човек пред грађанима изразио своје виђење ове тешке социјална ситуације, дао изјаву која је погрешно протумачена", рекао је Бахиљ.

Бахиљ тврди да је хтео да укаже на постојећу ситуацију у којој ће људи моћи једино да уштеде, ако не буду морали да једу, јер морају да плате режије које следују сваког месеца, као што су плин, струја, вода и остало неопходно.

Министар је поручио да спорна изјава "не одражава његову незаинтересованост за проблеме грађана" и да није намеравао никога да увреди.

Изјаву федералног министра трговине Милорада Бахиља Баје да грађани "због штедње не треба да једу", премијер Федерације БиХ Нермин Никшић окарактерисао је као "неопростиву".

"Ово не може проћи без реакције. Неопростиво је чак и кад говоримо у шали", рекао је Никшић за сарајевске медије и додао да ће од министра Бахиља затражити оставку, а да ће, ако је он сам не понуди, затражити његову смену.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи