Читај ми!

Пожари у Хрватској

Нови пожар избио јутрос на хрватском северном приморју. Ватра се приближава кућама, евакуисан ауто-камп у Селцу. Пожар код Опатије, у коме је ватрогасац изгубио живот, локализован.

На хрватском северном приморју пре подне је избио нови шумски пожар на Цриквеничкој ривијери, између места Селце и Брибир, због чега је Јадранска магистрала у том делу затворена за саобраћај, преносе хрватски медији.

Због густог дима и опасности од пожара евакуисан је ауто-камп у месту Селце, а ватра се приближила кућама.

Локалним ватрогасцима помажу колеге из оближњих градова, али се због буре ватра брзо шири, а летелице за гашење су ван погона.

Пожар који је избио рано јутрос на подручју Мошћеничке Драге код Опатије у којем је страдао један ватрогасац, локализован је око 10 сати, а узрок пожара је варничење на далеководу, пише Вечерњи лист.

Ватрогасац, коме је највероватније позлило током интервенције, преминуо је у болници, а узрок смрти знаће се након обдукције.

У пожару је горела шума и ниско растиње, а јак ветар отежавао је посао ватрогасцима.

Ватрена стихија се опасно приближила кућама у Доњем Пољу код Врпоља у близини Шибеника где је горело ниско растиње и трава. Вечерњи лист пише да је ватра је готово угашена.

У прекиду је више трајектних линија према острвима Раб, Паг и Црес због јаког ветра.

Мостови за острва Паг и Крк су јутрос били затворени због орканске буре, а саобраћај је сада дозвољен само за путничке аутомобиле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи