Читај ми!

Јосиповић критикује Јеремића

Хрватски председник Иво Јосиповић рекао да је можда непримерена изјава Вука Јеремића да ће Косово ући у Уједињене нације само преко њега мртвог. Јосиповић додао и да је таква изјава "очекивана", док је генерални секретар УН Бан Кимун најавио да ће ту изјаву коментарисати током посете Београду.

Изјава Вука Јеремића да ће Косово ући у Уједињене нације само преко њега мртвог је очекивана, с обзиром на политику Србије, али је "можда непримерена" јер ће он бити председавајући Генералној скупштини УН, рекао председник Хрватске Иво Јосиповић, после разговора са Бан Кимуном.

Он је рекао да је једна од тема његових разговора са Генералним секретаром УН који се налази у посети Брионима, била и двадестогодишњица хрватског чланства у УН, и колико је за регион важан улазак Хрватске у ЕУ.

Он је, како је пренела Хрватска радиотелевизија, додао да је интерес Хрватске да у региону владају мир и сарадња на свим подручјима, од привредне до дипломатске.

Јосиповић је рекао да је став Хрватске према Косову дефинисан чињеницом да је Хрватска признала Косово.

"Ми желимо добре односе са свим земљама у региону и настојимо са такве односе изградимо и са Србијом. Изјава Вука Јеремића као министра је очекивана јер је таква политика Србије према Косову", рекао је Јосиповић.

"Статус Косова регулисан је у оквиру резолуције 1244 Савета безбедности УН, а изјаву Јеремића ћу имати прилике да коментаришем током посете Србији, пошто будем разговарао са њим", рекао је Бан, а пренела Хина.

Генерални секретар УН Бан Кимун је после састанка са хрватским председником Ивом Јосиповићем честитао Хрватској скори улазак у Европску унију и нагласио да је допринос те земље мировној политици значајан и за читав регион и свет, пренели су хрватски медији.

На конференцији за новинаре после састанка са Јосиповићем на Брионима, Бан Ки Мун је казао да допринос Хрватске мировној политици у свету "нешто што јача не само Хрватску, него и цео регион и свет".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи