Читај ми!

Имигранти стигли у Дубровник

Група од 65 илегалних имиграната из Сирије, Авганистана, Сомалије, Египта и Пакистана привремено смештена у напуштеном складишту на територији дубровачке луке Груж.

После спасавања са једрилице, недалеко од Мљета, група од 65 илегалних имиграната из Сирије, Авганистана, Сомалије, Египта и Пакистана привремено ће бити смештена у напуштеном складишту на територији дубровачке луке Груж.

Због ризика од епидемије, путници с једрилице "Марија Дринк" проћиће кроз процес прања и дезинфекције, а после искрцавања прегледаће их тим лекара.

Штаб за заштиту и спасавање Дубровачко-неретванске жупаније потврдио је да су осигурани услови за дводневни боравак имиграната у Дубровнику.

"Зграда у коју ће имигранти бити смештени је старо испражњено складиште у које смо донели кревете и постељину. Најважније је да ти људи преноће под кровом након толико времена проведеног на отвореном мору", истиче представник Дубровачко-неретванске жупаније Франо Скокандић.

"Олакшавајућа околност је време, пошто је лето, па је лакше све припремити", објаснио је Скокандић и додао да чека даља упуства о "поступању у постојећој ванредној ситуацији" од министарстава унутрашњих и спољних послова.

"Жупанија и град Дубровник у улози су добрих домаћина, иако се још увек не зна ко ће подмирити трошкове, који ће настати збрињавањем имиграната", подсећа Скокандић.

"Цивилна" акција прихватања имиграната координира се са Општом болницом Дубровник, Црвеним крстом и епидемиолошком службом Завода за јавно здравство.

"Обалска стража спасавање на мору је започела када је стигла информација да се брод са 25 до 30 исцрпљених политичких емиграната налази недалеко од Мљета. Људи из више држава провели су седам дана на мору, па смо им дали воду, храну и лекове. Имали смо и дојаве да има тешко болесних и мртвих, али се испоставило да је то лаж направљена да изазове политички притисак", рекао је заповедник Обалске страже Хрватске Марин Стошић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи