Читај ми!

Вујановић најпопуларнији

Црногорски председник Филип Вујановић је најпопуларнији политичар у тој држави, показује истраживање агенције "Ипсос Стратеџик маркетинг". У Вујановића подједнако верују и Црногорци и Срби. Следе Вања Ћаловић и Игор Лукшић.

Најновије истраживање агенције "Ипсос Стратеџик маркетинг" показује да је председник Црне Горе Филип Вујановић најпопуларнији политичар у тој држави, док су подељена мишљења грађана о томе да ли Црна Гора иде правим путем.

Анкета јавног мњења, коју је ТВ Вијести урадила са том агенцијом, показала је да 82 одсто грађана Црне Горе има повољно мишљење о Вујановићу, односно да у њега подједнако верују Црногорци и Срби.

"Вујановићев висок рејтинг последица је чињенице да су његове изјаве углавном помирљиве и не поларизују јавност. Осим тога, он није на извршној функцији, тако да не мора дневно доносити одлуке које изазивају опречне реакције грађана", рекао је Радомир Крачковић из истраживачког центра ТВ Вијести.

Друга по популарности је извршна директорка Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић о којој повољно мишљење има 77 одсто испитаника, а трећи је премијер Игор Лукшић коме верује 72 одсто грађана.

Према истраживању, од опозиционих лидера најпопуларнији је председник Социјалистичке народне партије Срђан Милић о коме позитивно мишљење има 56 одсто испитаника.

О председнику Демократске партије социјалиста Милу Ђукановићу повољно мишљење има 54 одсто испитаника, док га је негативно оценило 39 одсто грађана.

Лидера Социјалдемократске партије и председника црногорског парламента Ранка Кривокапића неповољно је оценило 48 одсто испитаника, док у њега верује 47 одсто грађана. Кривокапић је политичка личност која међу Србима у Црној Гори има најмање подржавалаца. Њега је повољно оценило свега 13 одсто Срба.

Осим Кривокапића, и митрополит канонски непризнате Црногорске православне цркве Михаило добио је више неповољних оцена од гласова подршке. Њега је повољно оценило 37 одсто грађана, док је 44 процената казало да има неповољно мишљење о митрополиту Михаилу.

Истраживање је показало да 45 одсто испитаника верује да Црна Гора иде правим путем, а међу њима је највише присталица владајуће коалиције. С друге стране, да земља иде погрешним путем сматра 42 одсто испитаника, међу којима је највише симпатизера опозиције.

Истраживање је рађено од 21. до 23. јануара на узорку од 802 испитаника.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару