Читај ми!

Трагови Јашаревићевог помагача

На пушци из које је Мевлид Јашаревић пуцао на амбасаду САД у Сарајеву откривен ДНК његовог помагача Емраха Фојнице. Пронађен и снајпер са којим Јашаревић "позира" у својој опроштајној поруци.

Утврђено је да се на пушци из које је на америчку амбасаду у Сарајеву пуцао вехабија Мевлид Јашаревић налази ДНК Емраха Фојнице, изјавио је тужилац Дубравко Чампара и додао да је пронађен и снајпер са којим Јашаревић позира у својој опроштајној поруци.

"Пронађен је и снајпер са којим Јашаревић позира у својој опроштајној поруци и он припада Мунибу Ахмедспахићу. Тренутно смо у потрази за другим ДВД-ом на којем је видео-порука. Доста смо материјала запленили и за његову анализу биће потребно време", рекао је тужилац Чампара, а преносе бањалучке Независне новине.

Он је рекао и да се од америчког Федералног истражног бироа очекују докази о увиђају извршеном у кругу америчке амбасаде у Сарајеву, крајем октобра прошле године.

Приликом пуцања на америчку амбасаду у Сарајеву Јашаревић је ранио припадника Дирекције за координацију полицијских тела Мирсада Велића, који је радио у спољном обезбеђењу амбасаде.

Тужилаштво БиХ јуче је тражило продужење притвора за Јашаревића, кога терети за терористички напад на амбасаду САД, односно кривично дело тероризам.

Тужилац Чампара је на данашњем рочишту од Суда БиХ затражио продужење притвора за Јашаревићеве помагаче Ахмедспахића и Фојницу за још три месеца.

За помагача Дину Печенковића предложено је да буде пуштен из притвора, уз одређене мере забране.

Јашаревић и Ахмедспахић нису хтели да устану приликом обраћања у суду, па их је судија Горан Радевић истерао из суднице.

"Алах ће вас поразити. Ово је измишљено суђење. Зашто да устајем. Ви имате две опције, или да се искрено покајете, или ће вас Алах казнити кад се најмање надате", викао је из свег гласа Јашаревић док га судски полицајци изводили из суднице.

Ахмедспахић је био још радикалнији и гласно је "призивао смрт" чланова Судског већа.

"Ово је смешно. Коме да устајем. Нека вас Алах убије све. И тебе, и ту жену поред тебе и тог лево. Алаху, убиј их", викао је Ахмедспахић обраћајући се судији и Судском већу.

Судија Радевић је рекао да је као човек и судија запрепашћен "безобразлуком и понашањем" оптужених.

У полицијској акцији у Горњој Маочи ухапшени су вођа највеће вехабијске заједнице у БиХ Нусрет Имамовић, његов брат Елдин и Јасмин Мустајбашић над којима је јуче извршена криминалистичка обрада и, како је потврђено из Тужилаштва БиХ, они неће бити задржани у притвору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару