Читај ми!

Брамерц хвали хапшење Станковића

Хашки тужилац Серж Брамерс похвалио поновно хапшење одбеглог затвореника Радована Станковића, осуђеног за ратне злочине. Станковић пребачен у затвор.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц похвалио је поновно хапшење Радована Станковића (42), који је у суботу ухапшен у Фочи. након што је више од четири године био у бекству.

Станковића је Суд БиХ осудио на 20 година затвора за злочине против човечности почињене на подручју Фоче. Он је први оптужени за ратне злочине којег је Хашки трибунал уступио на процесуирање Суду БиХ.

"Задовољни смо што је Радован Станковић, којег је оптужио Хашки суд и пребацио у Босну и Херцеговину, где му је суђено, на крају ухапшен", навео је Брамерц у саопштењу.

Његово поновно хапшење, додао је главни хашки тужилац, "значајно је због жртава тешких злочина због којих је осуђен".

Радован Станковић је синоћ уз јаке безбедносне мере пребачен у Казнено-поправни завод у Фочи, из којег је својевремено побегао.

Током транспорта у затвор колону у којој је било возило са Станковићем пратили су и грађани који су скандирали његово име и пароле попут "Не видео Видовдана, ко изд'о Радована", пренели су босански медији.

Станковић је ухапшен јуче по подне у Фочи на основу дојаве, а према тврдњама очевидаца, акција је изведена на улици, испред зграде у којој је живео.

Радована Станковића је Суд БиХ осудио на 20 година затвора за злочине против човечности почињене на подручју Фоче, а он је први оптужени за ратне злочине којег је Хашки трибунал уступио на процесуирање Суду БиХ.

Из затвора је побегао у мају 2007. године, током одвођења на Стоматолошки факултет ради снимања зуба. Државно тужилаштво је оптужило десет особа због помагања при бекству осуђеном, од којих је његов брат осуђен неправоснажном пресудом на две године затвора, а још две особе не по шест месеци условно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару