Читај ми!

Милановић уводи ред

Влада Хрватске одлучила да уведе ред у то ко све може користити службени аутомобил, мобилни телефон, али и кредитну картицу. Све јавне набавке мораће да буду објављене на интернету. Враћен порез од шест одсто на мобилну телефонију.

Хрватска влада усвојила је одлуку о условима коришћења службених аутомобила, мобилних телефона, пословних кредитних картица, редовних авионских линија, средстава за репрезентацију и начину одобравања службених путовања.

"Влада ће инсистирати на транспарентности и јасноћи у пословању. Како ћемо се понашати, трошити, како ћемо то правдати, колико ћемо бити транспарентни, само по томе ће нас вредновати, а не по ономе што пише у овој одлуци, која је оправдано предмет интереса јавности", рекао је хрватски премијер Зоран Милановић.

"Картица не сме бити привилегија. Она је средство транспарентног плаћања и трага новца, и модерне државе практично избацују готовинско плаћање", рекао је Милановић, преносе хрватски медији.

Одлуком владе, функционери су подељени у групе. У првој су чланови владе, у другој шеф кабинета владе, секретар и заменици министара, а у трећој групи су директори пореске, царинске и полицијске управе, помоћници министра, портпарол владе и главни државни благајник.

По новом правилнику, само прве две групе имају право на 24-часовно коришћење службених аутомобила са службеним возачем.

Чланови владе имају право на коришћење службеног возила горње класе, а шефови и заменици на аутомобил горње средње класе. Трећа група искључиво може да користи аутомобиле за службене потребе.

Прва и друга група могу да користе мобилне телефоне без ограничења док је трећа ограничена са потрошњом од нешто више од 50 евра месечно. Трошкови изнад тог износа биће одбијени од плате.

Пословне картице остају само другој групи државних званичника и службеницима који за то добију посебне дозволе.

Премијер Милановић наглашава да ће његова влада инсистирати на транспарентности и јасноћи у пословању и да ће све јавне набавке бити објављене на интернету.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару