Читај ми!

Син богатији од Мила Ђукановића

Блажо Ђукановић је богатији од свог оца Мила и мајке Лидије, показује извештај о имовинском стању који је бивши премијер предао Комисији за спречавање сукоба интереса, пишу "Вијести".

Двадесетчетворогодишњи син бившег црногорског премијера Мила Ђукановића, Блажо, најбогатији је члан те породице ако је судити по извештају о имовинском стању који је Мило Ђукановић предао Комисији за спречавање сукоба интереса, пишу подгоричке "Вијести".

Лист преноси да су Ђукановић, који је актуелни председник владајућег ДПС-а, и бивши потпредседник црногорске владе Светозар Маровић предали Комисији за спречавање сукоба интереса извештаје о имовинском стању у којима нема битних промена, осим што је Ђукановићев син Блажо упловио у пословне воде.

Блажо Ђукановић је, како пишу "Вијести", власник половине фирме "ББ СОЛАР д.о.о", а према подацима Централног регистра Привредног суда, други власник фирме која се бави "производњом, прометом услуга, експортом и импортом" је Иван Бурзановић, који је и извршни директор.

И годину дана по престанку премијерске функције Ђукановића, Блажо је, како пише у пријави његовог оца, и даље члан породице са највећим приходима, наводи лист.

Блажо Ђукановић од пословног простора у Подгорици површине 459 квадрата, који је пре неколико година добио од стрица Аца Ђукановића, месечно зарађује 2.340 евра. Тај новац штеди у банци, али, како преносе "Вијести", није наведено у којој и о којем износу депозита се ради.

Најмлађи Ђукановић је, како пише у прошлогодишњем извештају бившег премијера, од зараде по основу закупнине тог пословног простора купио стан на Жабљаку од 124 квадрата.

Председник ДПС-а је, како се наводи, током 2011. године користио право по истеку функције и примао плату коју је имао пре него што је напустио премијерску функцију - 1.234 евра.

Непокретна имовина

Власник је стана у Подгорици површине 187 метара квадратних "плус поткровље", али и четвртине Универзитета Доња Горица, половину предузећа "Глобал Монтенегро" д.о.о. и 100 одсто акција у "Капитал инвесту" д.о.о.

Лидија Ђукановић, супруга Мила Ђукановића, током 2011. године примала је у Првој банци исту плату која је пријављена и у претходном извештају - 1.084 евра и власница је возила "ауди А3" из 2006. године, преносе "Вијести".

Светозар Маровић је у извјештају о имовинском стању Комисији за спречавање сукоба интереса пријавио плату коју је примао као вицепремијер од 1.100 евра, док је као председник борда директора "Будванске ривијере" месечно приходовао "око 600 евра".

Кад је у питању непокретна имовина, поседује стан у Будви, који је под хипотеком "за 577.906 евра", четрвртину, шестину, половину и стопроцентно власништво над парцелама у которском селу Кримовица површине 4.079, 6.674, 5.647 квадрата, које је такође под хипотеком у истом износу као и стан у Будви.

Маровић је власник и седмине и осмине парцела у истом селу површина 738 и 7.704 квадрата, те 598.698 метара квадратних земљишта на Мрчевом пољу са још 523 заједничара, те парцеле од 168.582 са 528 драгих власника.

У Мрчевом пољу дели и парцелу од 2.720, као и земљиште површине 46.930 квадрата. Поседује половину земљишта на Јазу површине 589 квадрата, и још 507 метара квадратних у истом будванском насељу, за које наводи даје "наследје".

У готовом новцу, што се понавља у његовим извештајима од 2009. године, има 200.000 евра по уговору о иступању из компаније "Монинвест", његове уметничке слике су процењене на 20.000 евра, а библиотека броји 5.000 наслова.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару