Читај ми!

Признање у случају "Борик"

Мушкарац који је јуче ухапшен у Бањалуци признао да је унео наоружање у дворану "Борик", дан пре прославе 20-годишњице Републике Српске. Реч је о Бошку Станишљевићу, сазнаје РТС. Полиција проверава мотиве и повезаност са другим особама.

Из полиције Републике Српске саопштено је да је особа која је јуче ухапшена у Бањалуци признала да је унела наоружање у дворану "Борик" 8. јануара. Како незванично сазнаје РТС, реч је о Србину Бошку Станишљевићу.

Портпаролка Министарства унутрашњих послова РС Мирна Шоја каже да се још проверавају мотиви, као и повезаност са другим особама. Према њеним речима, криминалистичка обрада над ухапшеном особом је у току и обавља се уз надзор и консултацију Тужилаштва БиХ.

"Полиција Републике Српске извршила је и претресе на више локација у Бањалуци", рекла је Шоја и додала да су као резултат тих активности припадници МУП-а јуче лишили слободе једно лице из Бањалуке због сумње да је починило кривично дело тероризма.

Директор спортске дворане "Борик" Манојло Зрнић рекао је да је Станишљевић у радном односу у овој установи дуже од 20 година и да је последњих десет дана био на одсуству због боловања.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић каже да истражиоци МУП-а РС и тужиоци Посебног одељења за организовани криминал заједно раде на потпуном расветљавању случаја. 

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да је у Бањалуку, у складу са договором министара полиције Ивице Дачића и Станислава Чађа, отишло 10 стручњака из МУП-а Србије који ће тамошњим колегама пружити помоћ при разрешавању случаја у хали "Борик".

"Република Српска је овај посао одрадила како треба, али запањује чињеница да је, ако се покаже тачном, неко на овај начин покушао да оствари одређене намере и изазове хаос", истакао је Вељовић за Танјуг.

Вељовић је поручио да је ово велико упозорење за све регионалне полиције и све безбедносне структуре да ниједна информација не сме бити олако прихваћена.

Експлозив и наоружање у дворани откривени су 8. јануара, дан пре свечане академије поводом обележавања Дана и крсне славе Републике Српске којој је, осим највиших функционера Републике Српске, присуствовао и цео државни врх Србије и руководство Српске православне цркве.

Процењује се да би, да је активирано, угрозило животе више од 1.000 званица које су присуствовале прослави у дворани. У помоћним просторијама технике у спортској дворани пронађено је неколико килограма експлозива, детонатор, снајпер са пригушивачем, аутоматска пушка.

Директор полиције РС Гојко Васић рекао је јуче да је наоружање пронађено у мањој просторији при врху трибина у хали "Борик", из које постоји одличан поглед на читаву дворану.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару