Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Кијев: Напредак око Бахмута; Путинов саветник: Лабава монетарна политика крива за пад рубље

Рат у Украјини – 537. дан. Украјинска војска саопштава да је успела да поврати три километра територије око Бахмута на истоку земље. С друге стране, економски саветник руског председника Владимира Путина Максим Орешкин тврди да је "лабава" монетарна политика крива за пад рубље. Курс долара на Московској берзи премашио је 100 рубаља, први пут од 23. марта прошле године. Вашингтон шаље нову војну помоћ Кијеву у вредности од 200 милиона долара.

Руски ратни брод испалио је хице упозорења на теретни брод у Црном мору који је пловио ка украјинској луци. Ово је први пут да је Русија пуцала на трговачки брод изван Украјине од када је прошлог месеца напустила договор о житу уз посредовање УН.

Седморо људи, укључујући целу четворочлану породицу, убијено је у руским нападима на Херсонску област. У артиљеријском гранатирању у Широкој Балки убијени су муж, жена и њихово двоје деце, беба стара 20 дана и дечак стар 12 година.

Три цивила су повређена у региону Курска од граната које су стигле из правца украјинске границе, рекао је гувернер Роман Старовоит.

Делови Украјине били су у стању приправности, након што је проглашена ваздушна опасност за осам региона широм источног дела земље.

Јуриј Малашко, начелник украјинске регионалне војне администрације Запорожја, упозорио је становнике на ваздушну претњу у граду Запорожју и околини.

Власти на Криму накратко су обуставиле саобраћај преко моста који спаја Крим са Русијом али разлози за то нису наведени.

Украјина је сада земља са највише мина на свету, рекао је украјински министар одбране Алексеј Резников, наводећи да су украјински деминери на појединим местима деактивирали и до пет мина по квадратном метру.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво