Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

"Калашњиков" испробао ново оружје на украјинском ратишту; Кијев: У Украјини постављено највише мина на свету

Рат у Украјини – 536. дан. Украјинске снаге покушавају пробој у западним деловима Доњецке области, саопштила је Русија. Наводи и да су оборени украјински дронови изнад Курске и Белгородске области. Кијев, са друге стране, тврди да је у руском гранатирању села у региону Херсон погинуло седам цивла, укључујући тронедељну бебу. Русија принудно зауставила теретни брод у Црном мору, испаљени хици упозорења. Немачки "Рајнметал" најавио испоруке дронова нове генерације Украјини.

Жестоке борбе воде се око Бахмута, где траје украјинска контраофанзива. Одбијени су напади руске пешадије у Доњецкој области. На мети руских пројектила су били Запорожје и област близу Кијева.

Председник Украјине Володимир Зеленски апеловао је на војнике да иду на фронт, истичући да је Украјина преузела иницијативу у рату.

Русија је спречила други напад на Кримски мост. Москва је најавила одговор на, како тврди, терористички напад.

Да би умирио америчке конзервативце, који се противе војној и финансијској помоћи Кијеву, пољски председник Анджеј Дуда инсистира да Русија буде заустављена у Украјини. Упозорава да Украјина нема довољно оружја за контраофанзиву.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара